Duurzame stadsdistributie in Amersfoort en Utrecht

Al jaren is duurzaamheid een veelbesproken onderwerp. Door de opwarming van de aarde en de verandering van het klimaat zijn we er allemaal van overtuigd dat we onze manier van leven moeten veranderen om te zorgen dat toekomstige generaties niet de negatieve gevolgen ondervinden van de keuzes die wij gemaakt hebben. Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid en leefbaarheid.

Maar door de groei van de economie en de toenemende logistieke bewegingen worden steden ook steeds drukker. Dat kan slimmer, schoner en sneller. In samenwerking met SimplyMile en PostNL verzorgt POT Verhuizingen/Logistiek duurzame stadsdistributie in Amersfoort en Utrecht.

Wat is stadsdistributie?

Door efficiëntere inrichting van logistieke stromen van leverancier naar klant realiseren wij zero emissie stadsdistributie met minder vervoersbewegingen. Hierdoor bieden wij klanten, leveranciers en de steden aantoonbare voordelen. Zo willen we bijdragen aan een duurzame stad, zonder subsidies en zonder meerkosten.

Stadsdistributie vanuit een hub

Alle producten worden in bulk aangeleverd in onze hub aan de rand van de stad. Leveranciers kunnen het aantal ritten daardoor drastisch reduceren en hoeven niet meer met zware vrachtwagens de stad in. Vanuit de hub worden de producten één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd.

Wat levert Stadsdistributie voor organisaties op?

  • Tijdwinst door minder ontvangstmomenten omdat de goederen gebundeld worden aangeleverd;
  • u kunt als organisatie voldoen aan de criteria die uw organisatie ongetwijfeld heeft gesteld op het gebied van duurzaamhed. Uw goederen worden voortaan gebundeld en met elektrische voertuigen aangeleverd wat zorgt voor een aantoonbare CO2-reductie van minimaal 80%;
  • u bent een voorbeeld voor organisaties om u heen en werkt mee aan een beter leefklimaat in de stad Amersfoort of Utrecht.

Graag plannen wij een afspraak in om te bespreken hoe u ook kunt profiteren van duurzame stadsdistributie. De volgende onderwerpen komen in die adviesgesprek aan bod:

  • Hoe andere organisaties zoals hogescholen, universiteiten en gemeenten jullie al voorgingen;
  • welke van jullie huidige leveranciers al met ons samenwerken door onze landelijke afspraken met bijvoorbeeld kantoorartikelenleveranciers, koffieleveranciers en vele anderen;
  • hoe uw organisatie kosteloos kan deelnemen;
  • wat onze werkwijze is en hoe we deze het beste bij de wensen van uw organisatie kunnen laten aansluiten.
Ik wil een adviesgesprek