FAQ items aan het laden...

De historie van POT

Wat in 1905 begon als een kar met schepijs van Wim Pot, groeide uit tot een enorm familiebedrijf. In de winter werden de karren gebruikt voor transport; later werd POT een volwaardig verhuis- en transportbedrijf. Inmiddels gaan wij verder dan alleen spullen van A naar B brengen en zijn we uitgegroeid tot een complete logistieke dienstverlener. We werden hofleverancier, breidden onze diensten uit en bleven groeien. Service en kwaliteit staan bij POT voorop. En inmiddels staat de 5e generatie aan het roer van het bedrijf. Wij willen de wereld beter achterlaten dan we hem gekregen hebben. Vanuit die gedachte willen we de verwachtingen van onze klanten overtreffen.

mei 2021

1905: Hoe het allemaal begon

Wim Pot start met de Amersfoortsche Electrische IJscompagnie. Het bedrijf je produceert koel- en consumptie-ijs. Het koelijs dient om het consumptie-ijs te koelen, wanneer het met gebruik van de hondenkarren in de stad verkocht wordt.

1915: Kantoor en fabriek aan het Kleine Spui

Kantoor en fabriek van de IJszaak van Wim Pot zitten aan het Kleine Spui 16-22. Tegenwoordig is stadsbrouwerij de Drie Ringen op deze locatie gevestigd. Wanneer de verkoop van hij in het winterseizoen laag is, worden inboedels verhuisd met gebruik van de karren.

1920: IJskraam in de stad

Eén van de kraampjes waarmee het ijs van Pot verkocht wordt in de stad. Later zal het assortiment naast vanille en framboos ook met mokka worden uitgebreid. (Foto door: Ton Blom)

1930: Overname door zoon Wim Pot Jr.

Zoon Wim Pot Jr. neemt in 1930 de verhuisactiviteiten over van zijn vader. Enkele jaren wordt het pand aan het Kleine Spui verruild voor een pand op ’t Havik. Op de foto is een ongeval te zien op de Breestraat tussen een personenauto en een vrachtwagen van POT. De foto dateert van 1930-1940.

1940 – 1945: Vrachtwagens in beslag genomen

Tijdens de oorlog worden alle vrachtwagens van POT in beslag genomen door de Duitsers. Na de oorlog begint Pot opnieuw met verhuizingen. Maar dan met een Britse Legertruck.

1970: De 3e generatie in het bedrijf

Ton, Ben en Gerard POT zijn de 3e generatie die het bedrijf overnemen.

1972: nieuw pand in het Soesterkwartier

De ligging aan ’t Havik is niet ideaal voor een verhuisbedrijf. Wanneer een vrachtwagen met aanhanger hier achteruit moest inparkeren werd de hele buurt wakker. Daarom wordt in dit jaar het pand en terrein van een kolenhandel aan de Puntenburgerlaan in het Soesterkwartier overgenomen.

1978: Overname verhuisbedrijf UKO

Verhuisbedrijf UKO uit Amersfoort is het eerste verhuisbedrijf dat wordt overgenomen. In de komende jaren zullen er meer bedrijven worden overgenomen. In 1983 verhuist POT naar de Nijverheidsweg Noord op de Isselt. In dit pand is genoeg ruimte zodat de locatie aan ’t Havik kan worden verkocht.

1983: Overname verhuisbedrijf Benno

Verhuisbedrijf Benno uit Utrecht is het tweede bedrijf dat door POT wordt overgenomen. Vanaf 1987 heeft POT ook een eigen pand in Utrecht aan de Gietijzerstraat.

1985: Uitbreiding naar Hilversum

Het verzorgingsgebied van POT wordt uitgebreid door de overname van de Jong Verhuizingen in Hilversum. De foto van het pand van de Jong Verhuizingen aan de Noorderweg/ Hoge Laarderweg in Hilversum dateert van ongeveer 1915.

1987: Pot actief in Amersfoort, Hilversum en Utrecht

Verhuisbedrijf de Paauw uit Utrecht is het laatste bedrijf dat door POT wordt overgenomen. POT is nu actief in Amersfoort, Hilversum en Utrecht.

2000: nieuw pand aan de Databankweg

Het nieuwe pand aan de Databankweg is gereed. Tot op heden is dit het hoofdkantoor van POT. In dit pand wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën op het gebied van opslagbeheer en klimaatregeling.

2002: De 4e generatie in het bedrijf

Wim Pot en Lucien Pot zijn de 4e generatie die het bedrijf zullen leiden. Er is veel veranderd ten opzichte van vroeger. POT richt zich bij verhuizingen op service en kwaliteit en is één van de grootste verhuisbedrijven van Midden-Nederland.

2005: POT bestaat 100 jaar

Een grote mijlpaal, POT bestaat 100 jaar. Wat allemaal begon met een ijskar is uitgegroeid tot één van de grootste verhuisbedrijven van Nederland.

2006: POT Hofleverancier

Eén jaar na het 100-jarig bestaan van het verhuisbedrijf ontvangt POT van Hare Majesteit de Koningin het predicaat van Hofleverancier.

2008: Uitbreiding naar Apeldoorn

POT is por 2008 gestart met haar A1 uitbreidingsambities. In Apeldoorn, waar veel relaties van POT gevestigd zijn, zal een eerste volgende fysieke vestiging worden geopend.

2014: Oprichting POT Art Logistics

In 2014 wordt POT Art Logistics opgericht. POT Art Logistics verzorgt het kunstvervoer en -opslag voor verschillende musea, kunsthandels, antiquairs en particuliere kunstbezitters.

2016: De 5e generatie in het bedrijf

Na meer dan 25 jaar bij Pot werkzaam te zijn geweest heeft Lucien Pot besloten het familiebedrijf per 31 oktober 2015 te verlaten. Vanaf juni 2016 staan Mark Pot en Wim Pot samen aan het roer van het bedrijf.

2016: Lancering VerhuisCombi Nederland

POT en verhuispartners lanceren VerhuisCombi Nederland B.V. VerhuisCombi Nederland B.V. is een verhuisorganisatie voor zakelijke opdrachtgevers die een landelijk netwerk van verhuisbedrijven zoeken.

2017: POT bestaat 112,5 jaar

Feest bij POT. Inmiddels bestaat het bedrijf al 112,5 jaar.

Ga naar de bovenkant