Stadslogistiek is de duurzame oplossing voor
goederenbezorging in Amersfoort en Utrecht

We willen allemaal dat onze steden schoner en rustiger worden. Dat er geen rijen met geparkeerde vrachtwagens in winkelstraten of kantoorgebieden staan, of dat we ’s morgens vroeg wakker worden van busjes die door de straten rijden op zoek naar parkeerplekken om daar de hele dag stil te staan. Stadslogistiek is de oplossing voor slimmer, duurzamer en toekomstgerichter vervoer van goederen binnen de stad.

Samenwerken aan stadslogistiek in Amersfoort en Utrecht

Wij werken samen met PostNL aan duurzaam vervoer. Leveranciers hoeven de drukke steden niet meer in te rijden en leveren de goederen aan onze hub. Aan de rand van Amersfoort en Utrecht zorgt POT als lokale hub dat alle goederen op de juiste manier opgeslagen of overgeslagen worden. Vervolgens wordt met elektrische vrachtwagens, bestelbussen en licht elektrische vrachtvoertuigen zoals cargobikes alles bezorgd in de stad. Zo werken lokale ondernemers en PostNL samen aan het verduurzamen van de logistiek in Nederland

Onze missie is om de logistiek in steden uitstootvrij, stil en overlastarm te maken. Wij bieden voor iedere pallet, iedere rolcontainer of elk pakket dat de stad in of uit moet efficiënt en uitstootvrij vervoer in de vorm van stadslogistiek.

Wilt u meer informatie over Stadslogistiek?

Stadslogistiek Amersfoort
Stadslogistiek Utrecht

De duurzame oplossing van stadslogistiek in het kort

Stadslogistiek in stadshubs in Amersfoort en Utrecht

Stadshubs in Amersfoort en Utrecht

Verschillende leveranciers geven zendingen af op stadshubs aan de rand van de Amersfoort en Utrecht. Hier bundelen wij de zendingen zodat ze in één rit op een duurzame manier kunnen worden afgeleverd bij de ontvanger.

Stadslogistiek in Amersfoort en Utrecht

Duurzaam vervoer dankzij slimme stadslogistiek

Voor het vervoeren van deze zendingen zetten we 100% elektrische vrachtwagens, bestelauto’s en bakfietsen in zodat we alles van pakket tot pallet in een keer kunnen afgeven bij ontvangers in Amersfoort en Utrecht.

Stadslogistiek zorgt voor minder verkeersdrukte

Minder verkeersdrukte door stadslogistiek

Stadslogistiek zorgt voor minder logistieke bewegingen en minder verkeersdrukte in de binnensteden van Amersfoort en Utrecht. En zo hoeven afnemers / ontvangers op minder momenten verschillende leveranciers te ontvangen.

Is stadslogistiek een duurzame oplossing voor jouw organisatie?

Stadslogistiek voor kantoren

Kantoren ideaal voor stadslogistiek

Minder leveranciers aan de deur en bijdragen aan een beter leefklimaat in de stad? Wij bezorgen facilitaire goederen duurzaam aan Bedrijven en Overheid.

Stadslogistiek voor retail

Consumenten zijn steeds kritischer naar merken. Dagelijks verzekerd zijn van je goederen én tegemoet komen aan de bewuste consument?

Stadslogistiek voor zorg

Stadslogistiek in de Zorg

Veranderende behoeften in de zorgmarkt vragen om verandering van het logistieke proces. Duurzame bezorging geeft minder onnodige contactmomenten aan de deur en minder overlast voor de omgeving.

Stadslogistiek voor horeca

Stadslogistiek in de horeca in Amersfoort en Utrecht

De steden slibben dicht, het toerisme neemt toe. Hoe kun je als horeca onderneming straks je goederen ontvangen binnen de strenge milieuzones?

Wat is stadslogistiek?

Stadslogistiek verbindt ontvangers en verzenders die een bijdrage willen leveren aan een beter leefklimaat in de stad. Stadslogistiek is een nieuwe manier van goederenbezorging. Een milieuvriendelijke oplossing die de stedelijke distributie in onder andere Amersfoort en Utrecht duurzaam, leefbaar én toekomstgericht maakt. Leveranciers brengen de goederen naar de stadshub van POT en wij bundelen de bestellingen. PostNL bezorgt de bestellingen met emissievrije voertuigen naar jouw locatie in Amersfoort of Utrecht. Zo dragen we direct bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van je bedrijf en verbeteren we de leefbaarheid van de stad. We hebben een duidelijk stappenplan waardoor jouw organisatie vandaag nog aan de slag kan met duurzame stadslogistiek!

Lastmile transport door vertrouwde organisaties en mensen

Meer dan 20 leveranciers zijn al aangesloten bij onze stadshubs. De ervaren medewerkers van POT en PostNL zijn een vertrouwd gezicht voor jou en jouw klanten. Natuurlijk kun je gebruik maken van innovatieve IT infrastructuur die je van PostNL gewend bent en daarbij komen de hoogwaardige logistieke faciliteiten van POT.

Stadslogistiek in Amersfoort, Utrecht en 5 andere steden

Stadslogistiek is beschikbaar in 7 steden. POT is businesspartner voor Amersfoort én Utrecht. Elk jaar voegen we nieuwe stadshubs toe om in 2025 in 25 steden zero-emissie te bezorgen. Zo ben je nu al verzekerd van een toekomstbestendige en klantvriendelijke oplossing.

Wil jij ook jouw goederen duurzaam laten bezorgen? We bieden leveranciers en vervoerders een zero-emissie lastmile transport.

Op de website www.stadslogistiek.nl vindt u meer informatie voor verzenders en ontvangers.

Wilt u meer informatie over Stadslogistiek?

Stadslogistiek Amersfoort
Stadslogistiek Utrecht