Werken bij POT: Geen dag hetzelfde

Als er nou één ding is dat werken bij POT verhuizer aantrekkelijk maakt, is het wel de afwisseling. Dat hoor je bij POT van iedereen en vanuit elke afdeling. Even checken wat er zo afwisselend is aan dozenschuiven.

Bas de Vries, verhuizer/chauffeur: “Dat is dus precies wat het niet is. Dit is, naast het fysieke deel, écht mensen werk. Je treft de klant vaak op een voor hen heel spannend moment: ze gaan bijvoorbeeld verhuizen met hun bedrijf of gezin. Hun hele hebben en houwen in een doos: iedereen die wel eens verhuisd is weet dat dat niet niks is. Dus op die dag ben je er voor veel meer dan dozen schuiven. Je stelt ze gerust, denkt met ze mee, bedenkt oplossingen en zorgt dat de sfeer top is. Dat maakt echt verschil op zo’n spannende dag”

Ok, maar elke dag een verhuizing wordt dat uiteindelijk niet saai?

Melchior Blok, directeur: “De klanten en plekken zijn ontzettend divers. Dat gaat van scholen tot overheid, en van musea tot particulieren. We hebben ooit een deel van een VOC schip vervoerd, een whiskyvoorraad van een half miljoen, een van de bekendste schilderijen ter wereld, beroemde theaterdecors en we hebben een hele gevangenis verhuisd. Onze medewerkers komen op uitzonderlijke plekken. Het is dus ook nog een avontuurlijk vak”.

En ben je bij POT nou echt altijd aan het verhuizen of doe je ook andere dingen?

Melchior: “We hebben heel veel verschillende diensten. We vervoeren kunstwerken en nemen de stadslogistiek over van bedrijven, waarvoor we zo’n 20 leveringen per dag doen. Dan fungeren wij als verzendhuis en zorgen ervoor dat hun spullen op tijd op de juiste plek zijn. Bijvoorbeeld boodschappen voor een kinderdagverblijf of bouwmaterialen voor de bouw. En we hebben een prachtig groot depot waar van alles opgeslagen ligt. Al onze mensen draaien mee in al die verschillende soorten dienstverlening. Ook dat is dus super afwisselend.”