De zakelijke verhuizing van Fortna

Lisette Silvis, Manager Facilities bij Fortna: 

“Door de ontspannen sfeer voelde het ook makkelijk om tussendoor iets extra’s te vragen. Niks was ze te veel”

Lisette Silvis is Manager Facilities bij Fortna, waar ze al 17 jaar werkt. Ze kwam in 2022 als verantwoordelijke voor een ingewikkelde zakelijke verhuizing te staan. De samenwerking met verhuisbedrijf POT maakte het simpeler dan vooraf gedacht.

Fortna maakt geïntegreerde transportsystemen voor bedrijven zoals sorteercentra. Vanuit Houten werken ongeveer 300 medewerkers aan het ontwerp, productie en onderhoud van deze systemen, zowel nationaal als internationaal.

Lisette Silvis is Manager Facilities bij Fortna, waar ze al 17 jaar werkt. Ze kwam in 2022 als verantwoordelijke voor een ingewikkelde zakelijke verhuizing te staan. De samenwerking met verhuisbedrijf POT maakte het simpeler dan vooraf gedacht.

Hoe kwam Fortna bij verhuisbedrijf POT terecht, Lisette?

Lisette: “In 2022 moest een volledige vestiging van ons bedrijf in Den Bosch over naar Houten. Een ingewikkelde klus en voor mij de eerste keer dat ik verantwoordelijk was voor zo’n zakelijke verhuizing. Ik kreeg via mijn zakelijk netwerk contact met POT. Wim Pot kwam langs voor een eerste kennismaking en ik werd gelijk gerust gesteld. POT bleek een ervaren partij die al vaker met dit bijltje hadden gehakt en nergens van schrok. Ze gingen de uitdaging op een ontspannen manier aan. “

Hoe verliep het traject daarna?

“We kregen een projectleider vanuit POT aangewezen; Elwin. Met hem hebben we het plan voor de verhuizing gemaakt. Heel fijn, want hij stuurde uiteindelijk ook de jongens aan tijdens de klus zelf. Iedereen wist precies wat er moest gebeuren. We voelden ons echt ontzorgd.”

En de verhuizing zelf?

“Die verliep heel erg soepel. Het was een vrolijk team dat perfect op elkaar ingespeeld was. De sfeer was goed en relaxt. Alles kon. Door de ontspannen sfeer voelde het ook makkelijk tussendoor iets extra’s te vragen, niks was ze te veel. Onverwachte verrassingen die we tegenkwamen, die horen bij elke verhuizing en werden gewoon opgepakt. ‘Nee’ bestaat niet bij ze. Ook naderhand, als er nog vragen of klusjes waren, werden die snel en soepel geregeld. “

En het bleef niet bij die ene verhuizing?

“In 2023 kwamen we voor een interne zakelijke verhuizing tussen twee naast elkaar gelegen panden te staan. Ik twijfelde geen moment om POT hiervoor te bellen. Ook dit was best een puzzel want er werden afdelingen met elkaar geïntegreerd. Het team van POT regelde alles, van de inrichting tot het aansluiten van de werkplekken, tijdelijk opslag en afvoer van overbodige spullen. Collega’s konden direct weer op hun nieuwe plek aan de slag. Het verhuisteam pikte ook sfeer en gevoeligheden op en maakte mij daarop attent. Dat is écht samenwerken. Ik zag op dat soort dagen de POT collega’s meer dan mijn eigen gezin dus het was fijn om het samen goed te hebben. We hebben ze goed verzorgd met waterijsjes, banketstaaf én broodjes kroket! ”

“Het was een vrolijk team dat perfect op elkaar ingespeeld was. De sfeer was goed en relaxt. Alles kon. ”