De verhuizing van Geo Prins

Geo Prins verhuisde met zijn vrouw vanuit de regio Utrecht naar een prachtige nieuwe woning die niet bepaald om de hoek lag. Verhuisbedrijf POT verhuisde ze met 3 wagens naar Duitsland.
Overspannen huizenmarkt

Geo: “We hebben twee jaar gezocht naar een woning in Nederland. We wilden graag vrijer wonen en meer ruimte. Dat hoefde echt niet in de regio Utrecht te zijn, we keken overal waar een geschikt huis voorbij kwam. Maar de huizenmarkt was zó overspannen, het lukte ons niet om ertussen te komen. Tot we net over de grens toevalligerwijs een woning troffen voor een fractie van de Nederlandse prijzen. Dat zette ons aan het denken over Duitsland. Niet veel later vonden we onze huidige woning op een half uurtje van de Nederlandse grens. Een hele fijne, vrije plek met ruimte en groen: het is alles wat we zochten.”

Verhuisbedrijf voor emigratie

Een half uurtje over de grens verhuizen, voelt dat als een emigratie?
Geo: “Jazeker. Er komt best veel bij kijken, zoals een hele berg papierwerk. En de verhuizing is door de afstand echt wel iets ingewikkelder. We hebben besloten ons wat dat betreft helemaal te laten ontzorgen door een verhuisbedrijf. Dat scheelt zoveel stress. Ik ben een rasechte keientrekker en ben gaan kijken op de websites van de Amersfoortse bedrijven die ik al van naam kende. POT sprong daar gelijk bovenuit. Het ziet er allemaal heel professioneel uit, heel volledig en ze hebben veel ervaring. Hun keurmerken, garanties en verzekeringen zijn op orde. Ik ben dus niet verder gaan zoeken naar andere verhuisbedrijven en heb gelijk contact met POT gezocht.”

Verhuizing voorbereiden

Hoe verliep het proces vanaf daar? Geo: “Een medewerker van POT Verhuizingen kwam op bezoek om met ons te overleggen hoe we het aan gingen pakken. Heel fijn om dat met elkaar rustig op een rij te zetten. We hadden in de aanloop naar de verhuizing heel wat uitzoekwerk te doen want na 25 jaar was in ons huis in Driebergen elk hoekje volgestouwd. We hebben de verhuisservice van POT dus gevraagd ook het inpakken en demonteren op zich te nemen. In de aanloop naar onze verhuizing hadden we een superfijn contact met de medewerkers van het verhuisbedrijf. Ze waren flexibel, dachten in alles mee en stelden duidelijke verwachtingen. Er werd ruim de tijd voor ons genomen en stipt gewerkt. Als we iets wilde aanpassen, was dat nooit een probleem. En als wij even niet meer wisten wat we hadden afgesproken, dan konden we altijd bij verhuisbedrijf POT terecht.”

Op naar Duitsland!

En toen was het zover! “Onze verhuizing duurde alles bij elkaar drie dagen: inpakken en demonteren, laden, lossen plus natuurlijk de te overbruggen afstand. We zijn met drie POT verhuiswagens verhuisd. De verhuisploeg heeft keihard gewerkt om het allemaal in orde te maken: het waren echte aanpakkers. Niets was ze teveel. Het verliep vlot en netjes. En als er even iets extra’s of onverwachts voorbij kwam was dat nooit een probleem. Heel prettig om zo ontzorgt te worden door een verhuisbedrijf.”

Nieuw thuis

De verhuizing zit erop, de dozen zijn uitgepakt en het leven in Duitsland is begonnen. Hoe bevalt de nieuwe plek en het nieuwe thuisland? “Het bevalt ons enorm goed. We zitten niet heel ver van de grens, dus we komen ook nog veel in NL. We moeten nog een beetje inburgeren, maar voor onze dagelijkse dingen hebben we onze weg hier al helemaal gevonden. Ik heb trouwens een nieuwe slogan voor jullie bedacht: POT = TOP! ”

“De verhuisploeg heeft keihard gewerkt om het allemaal
in orde te maken: het waren echte aanpakkers.”