Nieuwe samenwerking POT en PostNL: Stadslogistiek in Utrecht en Amersfoort

Afgelopen maanden stonden in het teken van voorbereiding. De magazijnen zijn ingericht, de elektrische vrachtwagens en busjes staan klaar op de laaddocks. Vanaf deze week starten we met een nieuwe dienst. Stadslogistiek is een nieuwe manier van goederenbezorging, een milieuvriendelijke oplossing die de stedelijke distributie duurzaam, leefbaar én toekomstgericht maakt. Stadslogistiek biedt efficiënt en uitstootvrij vervoer voor iedere pallet, iedere rolcontainer of elk pakket dat de stad in of uit moet.

Hoe werkt stadslogistiek precies?

Leveranciers brengen de goederen naar een stadshub en wij bundelen de bestellingen. Vervolgens worden deze met emissievrije voertuigen naar locaties in de stad gebracht. Zo dragen we direct bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de verzender en ontvanger en verbeteren we de leefbaarheid van de stad!

Samenwerking POT en PostNL

POT wil verantwoord en duurzaam opereren met zorg voor het milieu en de omgeving. We geloven dan ook in milieuvriendelijke en innovatieve oplossingen om actief bij te dragen aan een duurzame omgeving en leefbaardere stad. Deze nieuwe oplossing past perfect in dat plaatje.

Al vijf generaties lang leveren wij een positieve bijdrage aan onze maatschappij. We willen de wereld beter achterlaten dan dat we hem hebben gekregen. Stadslogistiek past in die ambitie.”
Directeur Melchior Blok

POT is businesspartner van PostNL voor stadslogistiek in Amersfoort en Utrecht. Als lokale hub draagt POT zorg voor warehousing, fulfilment en crossdock aan de rand van de stad. Vervolgens worden de goederen berzorgd in de stad met zero-emissie voertuigen zoals elektrische vrachtwagens, bestelbussen en licht elektrische vrachtvoertuigen zoals cargobikes. Samen maken we de logistiek in de steden uitstootvrij, stil en overlast arm!

Wat betekent stadslogistiek voor Amersfoort en Utrecht?

Amersfoort en Utrecht hebben grote uitdagingen om beter leefbaar, minder druk en duurzamer te worden. Wij dragen hieraan bij door goederen via onze hub gebundeld en met passende elektrische voertuigen, de stad in te brengen. Resultaat: een prettige stad om in te wonen en te werken.