POTje verhuizen

De verhuizing van meneer en mevrouw Groenestein

Meneer en mevrouw Groenestein verhuisden binnen Amersfoort van een huis naar een appartement. Zij schakelden verhuisbedrijf POT in voor de grote verhuisdag en wilden daar geen 10 maar een 10+ voor geven.

Verhuizing om de hoek

Meneer Groenestein vertelt: “Wij verhuisden in maart 2023 van een huis naar een appartement in Amersfoort, 3 kilometer verderop. Wij hebben twee bekende verhuisbedrijven uit de regio Amersfoort gebeld, waarvan POT er ééntje was. We vroegen bij hen een offerte aan. De offertes ontliepen elkaar financieel gezien niet veel, maar het andere verhuisbedrijf twijfelde of onze spullen in één dag over zouden kunnen. Op een verhuizing van meerdere dagen zaten we niet te wachten. POT gaf echter aan dat dat makkelijk ging lukken, en dat gaf voor ons de doorslag om te kiezen voor POT.”

Inpakken en wegwezen

Mevrouw Groenestein: “Het inpakken hebben we zelf gedaan en niet laten doen door het verhuisbedrijf. Ik vond het fijn om daarin zelf het overzicht te bewaren. Bovendien kon ik tijdens het inpakken gelijk beginnen met uitzoeken en opruimen. Bij wat door mijn handen kwam heb ik me afgevraagd of we het in het nieuwe huis nog nodig zouden hebben.”

Meneer Groenestein: “Ik heb daar een andere methode gebruikt. Ik vond het prettiger veel spullen mee te nemen en juist vanuit het nieuwe appartement in Amersfoort te kijken of ik het daar nog wil gebruiken. We hebben dus uiteindelijk best veel meegenomen dat nog uitgezocht moest worden.”

Mevrouw Groenestein: “De voorbereiding en inpakken is eigenlijk het spannendste. Dat heeft de hoogste tijdsdruk, het móét op de dag van de verhuizing klaar zijn.”

De verhuisdag

Meneer Groenestein: “Om half 8 was de ploeg van het verhuisbedrijf aanwezig. We dronken even koffie met elkaar en namen de klus door. Om 8 uur gingen ze aan de slag. We vonden de mannen vriendelijk, professioneel en behulpzaam. Ze werkten erg netjes.”

Mevrouw Groenestein: “Ik ben in het oude huis gebleven en had absoluut niet het gevoel dat het nodig was om ze op de vingers te kijken, dus ik ben de badkamer gaan poetsen. Ze wisten me te vinden als er vragen waren. Mijn man was in het nieuwe huis om daar te helpen de spullen naar de juiste plek te begeleiden. Het verliep allemaal vlot en soepel. Om half 4 waren alle spullen over. Daar waren we enorm blij mee.”

Meneer Groenestein: “De snelheid waarmee het met verhuisbedrijf POT allemaal verliep was voor ons uiteindelijk het grootste pluspunt, daar waren we positief door verrast. Op onze nieuwe plek stonden de spullen weer snel op de juiste plek. We wonen nu 4 weken in ons nieuwe appartement in Amersfoort en het bevalt ons enorm goed.”

‘We vonden de mannen vriendelijk, professioneel en behulpzaam.
Ze werkten erg netjes.’