Wim POT benoemd als Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Op vrijdag 26 april is Wim Pot benoemd als Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten op verschillende gebieden. Zo ondersteunde hij maatschappelijke initiatieven, zet hij zich in voor het bedrijfsleven in de regio en bekleedde hij diverse functies binnen de transport en logistiek branche.

Amersfoorter in hart en nieren

Als Amersfoorter is Wim enorm betrokken en voelt hij zich verantwoordelijk voor de samenleving in de stad. Hij heeft zich jarenlang ingezet in diverse functies binnen de stad en de regio. Denk hierbij aan onder anderen scouting Amersfoort en voetbalclub AFC Quick 1890.

Het bedrijfsleven en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wim zette zich jarenlang in voor de belangen van het bedrijfsleven in de regio, de werknemers en werkgelegenheid in het algemeen. Voor de Vereniging Amersfoortse Bedrijven was hij van 1999 tot en met 2014 actief als bestuurslid en vanaf 2011 als voorzitter. Sinds 2015 is hij duurzaamheidsambassadeur binnen de gemeente Amersfoort en commissaris en adviseur voor Drankengroothandel Scheerder B.V. Met zijn bedrijf POT Verhuizingen/Logistiek is hij altijd bewust met maatschappelijk verantwoord ondernemen bezig en neemt daarin het voortouw. Wim heeft zich het maatschappelijk verantwoord ondernemen eigen gemaakt en voor hem is dit een belangrijk onderdeel van zijn DNA.

Transport en logistiek

Binnen de branche waarin Wim als ondernemer actief is heeft hij belangen behartigd in verschillende rollen. Van 1995 – 2011 was hij bestuurslid en voorzitter van de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Vanaf 2005 was hij lid van de ledenraad en bestuurslid van Transport en Logistiek Nederland waarvan hij op dit moment waarnemendvoorzitter is.

POT Verhuizingen/Logistiek is ontzettend trots op Wim en feliciteert hem met deze fantastische prestatie.