Hoe kan een vaste verhuispartner van toegevoegde waarde zijn in jouw rol als interim facility manager?

Als interim facility manager zet je je voor iedere opdracht altijd 100% in. Het is als interim facility manager echter nog niet zo gemakkelijk om steeds weer nieuwe opdrachten te werven. De concurrentie is immers groot. In mijn visie is een partnership met een ervaren projectverhuisbedrijf een van de manieren om je te onderscheiden. Waarom? Dat vertel ik je in deze blog.

Steek je hoofd boven het maaiveld uit

Bedrijven besteden de organisatie van hun zakelijke verhuizing maar al te graag (deels) uit aan een betrouwbare partij. Keuze hebben ze genoeg. Er vissen namelijk veel mensen in dezelfde vijver als het gaat om interim management van verhuisprojecten. Hoe zorg je er als interim facility manager dan voor dat je opvalt? Het is haast onmogelijk om dit op basis van prijs te doen – de tarieven zijn ongeveer hetzelfde – dus je zult andere manieren moeten zoeken.

De voordelen van een partnership met een verhuisbedrijf

In mijn ervaring biedt een vaste samenwerking met een betrouwbare verhuispartner de volgende voordelen:

1. Het stelt je in staat een onderscheidende offerte op te stellen

Door de verhuispartner al in een vroeg stadium te betrekken, bij voorkeur voordat je het gesprek aangaat met een potentiële klant, kun je zijn expertise benutten om een strakke, realistische offerte op te stellen voor het verhuisproject. Je kunt een goed onderbouwde calculatie geven van de verhuiskosten en de planning, maar bijvoorbeeld ook een helder beeld schetsen van wat er van de potentiële klant verwacht wordt gedurende het project.

Overigens is de samenwerking met een verhuispartner op zich ook al een onderscheidend aspect. Het geeft de potentiële klant het vertrouwen dat het verhuisproject bij jullie in goede handen is. Om die reden is het aan te raden je verhuispartner mee te nemen naar een eerste gesprek om de klant te overtuigen van de toegevoegde waarde.

2. Het vergroot de kans op een succesvolle verhuizing

Een ervaren verhuispartner heeft alle kennis en kunde in huis om een verhuisproject samen met jou tot een succes te maken. Dat vergroot de kans dat je klant je ook in de toekomst zal benaderen voor andere projecten. Bovendien zal hij je eerder aanbevelen bij anderen.

3. Het werkt een stuk soepeler

Als je gaat voor een langdurige samenwerking met een verhuisbedrijf, pluk je daar de vruchten van. Je vult elkaar aan qua expertise. Bovendien helpt het als je al meerdere keren met elkaar een verhuisproject hebt doorlopen. Je weet precies wat je aan elkaar hebt en wat je van elkaar verwacht. Daardoor verloopt de samenwerking steeds soepeler. En dat is niet alleen fijn voor jou en je verhuispartner maar zeker ook voor de klant.

4. Je kunt de contacten van je verhuispartner benutten

Een verhuispartner heeft vaak al vaste landelijke klanten. Als de samenwerking aan beide kanten naar tevredenheid verloopt, zal de kans groot zijn dat jouw vaste verhuispartner jou introduceert bij andere partijen.

Alle reden dus om te kijken of er voor jou ook mogelijkheden zijn om een partnership aan te gaan met een verhuisbedrijf. Neem vooral contact op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!