Wat vinden POT medewerkers zelf eigenlijk van hun vak? We vroegen het Bas de Vries (25 jaar), verhuizer/chauffeur bij POT.

Bas, wat is het grootste misverstand dat er bestaat over het vak verhuizer?

“Dat we de hele dag alleen maar lomp aan het sjouwen zijn. Dat imago zit ons echt in de weg want het is juist een heel sociaal beroep. Klanten zijn op hun verhuisdag vaak best gespannen en wij kunnen er veel aan doen om het een beetje zorgelozer te maken. Natuurlijk is het vak fysiek soms zwaar, maar doordat je zo met mensen bezig bent is het heel divers. Klanten roepen aan het einde van de dag vaak: Pfff was dít nou waar ik me zo druk om gemaakt heb? Die hebben we dan echt een fijne verhuisdag kunnen bezorgen en daar doe je het voor.”

En maakt werken voor POT nou zo leuk?

“Het is heel gezellig en super divers. Zowel in klanten als in werkplekken. Als je aangeeft dat je dingen wilt leren is daar altijd ruimte voor. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Ik kwam zelf ook binnen met nul ervaring in het vak, maar volg binnenkort de opleiding tot voorman waarbij ik op locatie de verhuizing coördineer met mijn team. Verder is er de mogelijkheid cursussen te volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Een leuke bijkomstigheid waar je gebruik van kunt maken als je daar behoefte aan hebt.”

Kun je iets vertellen over de diversiteit van het werk?

“Je ontmoet heel veel mensen en komt op bijzondere plekken. Elke dag is anders, en daar is ook altijd weer een nieuw plan voor nodig: hoe pakken we het ’t beste aan? Je hebt ook wel eens klussen van meerdere dagen en dat is juist ook leuk, want dan bouw je een band op met een klant. Dan komen de verhalen over en weer wel los. Bij een verhuizing verhuis je een heel leven van mensen mee, en ook daarin maken we wat mee. Eén van de meest bijzondere plekken waar ik heb gewerkt was bij een verhuizing in Normandië, Frankrijk. Het gekste dat ik ooit verhuisd heb was een giraf. Geen echte trouwens, het was een kunstvoorwerp.”

En je collega’s, zijn die een beetje te doen?

“We hebben het echt gezellig met elkaar. Een aantal keer per jaar doen we ook buiten werktijd een activiteit. De groep is overzichtelijk, dus je kent eigenlijk iedereen wel en de basis van een team is vast. We houden elkaar op de hoogte van de klussen en informeren bij elkaar of het allemaal lukt. We zijn betrokken en behulpzaam.”