Innovatie, duurzaamheid en het verbeteren van de leverbaarheid staan bij POT hoog in het vaandel

1 April! Het bezorgen van pakketten via drones is natuurlijk een fantastisch idee. Zeker omdat het bijdraagt aan drie belangrijke thema’s: innovatie, duurzaamheid en leefbaarheid.

We zijn bij POT altijd bezig met innovatie. De laatste jaren begonnen we nieuwe diensten zoals kunstvervoer, bouwlogistiek en zorgverhuizingen. We zijn ook continu onze bestaande diensten aan het door ontwikkelen. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld ons materiaalbeheer aan het digitaliseren. Alle verhuismaterialen krijgen een barcode met RFID-chip zodat we altijd weten waar de materialen zijn en dat is wel zo duurzaam.

Duurzaamheid een thema dat hoog op onze agenda staat. Zo hebben wij een co2-neutraal pand en wagenpark en hebben we een eigen milieustraat waar wij op duurzame wijze inventaris van onze klanten verwerken die niet opnieuw kan worden ingezet.

Het derde thema, leefbaarheid, sluit naadloos aan op innovatie en duurzaamheid. Door efficiëntere inrichting van logistieke stromen van leverancier naar klant realiseren wij zero emissie stadsdistributie met minder vervoersbewegingen in de stad. Zo dragen we bij aan een betere leefbaarheid in de stad.

Drones en stadsdistributie

Nog even terug naar die drones. Er zijn diverse partijen over de hele wereld bezig met deze ontwikkelingen. Zo testen onder andere Amazon, Google en Alibaba al met drones en zijn de eerste pakketten al succesvol met een drone afgeleverd. We houden deze ontwikkelingen scherp in de gaten en mogelijk gaan drones in de toekomst een belangrijke rol in het dagelijks leven en in de logistiek spelen.

Wij blijven ondertussen door innoveren en onze diensten verduurzamen om zo de leefbaarheid in de stad verbeteren. Deze drie thema’s komen mooi samen in onze nieuwe dienst stadsdistributie.

Lees verder over stadsdistributie >